Minun rukoukseni

Raimo Nousiainen:

Isä kiitos, että saan tulla sinun pyhien kasvojesi eteen Jeesuksen veren kautta. Kiitos, että tuo Jeesuksen pyhä veri on ainut avoin tie sinun pyhään läsnäoloosi. Kiitos, että saan uskoa kaikki syntini anteeksi tuon pyhän kalliin veren tähden; ne salaisimmatkin synnit, nekin, joita en itse edes näe.

Kiitos, että olet tehnyt minun elämästäni Kristus-keskeisen elämän; niin, että Jeesus on minun sekä elämäni keskipiste että kehä sekä kaikki siltä väliltä. Kiitos, että saan joka päivä kieltää itseni, ottaa ristini ja seurata sinua Jeesus, kadottaa elämäni ja antaa sen kuolemaan sinun tähtesi sekä luopua kaikesta mitä minulla on. Kiitos, että saan omistaa kaiken sen mitä sinussa on ja sinulla Jeesus on. Koko sinun elämäsi, kirkkautesi, sinun pyhyytesi, rakkautesi, rauhasi ja ilosi, niin, aivan koko sinun täyteytesi.

Kiitos, että minut on sinun kanssasi ristiinnaulittu. Koko vanha ihminen, se oma minä, tuo synnin ruumis, on sinun kanssasi ristiinnaulittu, kuollut ja kuopattu. Kiitos, että se on iankaikkinen muuttumaton totuus ja tosiasia. Kiitos, että Pyhä Henki tekee tuon vanhan ihmisen kuoleman todellisuudeksi minun elämässäni. Ja minä elän, en enää minä, vaan Kristus minussa ja minkä nyt elän lihassa, sen minä elän Jumalan Pojan uskossa, Hänen, joka on kuollut minun edestäni. Kiitos, että sinä Jeesus olet minun elämäni elämä, halliten koko minun elämääni ja olemustani. Kiitos, että saan omistaa koko sinun elämäsi, sinun sydämesi ja mielesi laadun, löytää ja omistaa Jeesus sinun sisäisen tuntemisesi. Kiitos Isä, että elämä on minulle Kristus ja kuolema on minulle voitto.

Kiitos Isä, että ne, jotka sinä olet edeltä tuntenut, sinä olet edeltä määrännyt Poikasi kuvan kaltaiseksi. Minutkin niin, että sellainen kuin Hän on, sellainen minäkin olen jo tässä maailmassa, mutta täydellinen vasta tulevassa. Kiitos, että saan peittämättömin kasvoin Jeesus katsella sinun kirkkauttasi, sinun sanasi kuvastimesta ja muuttua yhä enemmän ja enemmän tuon saman kuvan kaltaiseksi, niin kuin muutat sinä Herra, joka olet Henki. Kiitos Isä, että sinä kuljetat minuakin aina voittosaatossa Kristuksessa ja aina ja joka paikassa tuot ilmi Hänen tuntemisensa tuoksun. Kiitos, että minäkin saan olla Kristuksen tuoksuna ja levittää Kristuksen Jeesuksen tuoksua, elämän tuoksua niille, jotka ovat kutsutut. Heillekin, jotka ovat kadotukseen matkalla, anna minun tuoda Kristuksen tuoksua, että he kenties vielä kääntyisivät.

Kiitos Jeesus, että saan olla sinun kirkkautesi säteily, sinun olemuksesi kuva, sinun pyhyytesi, sinun rakkautesi, sinun rauhasi ja ilosi ja tuo sinun ihana tuoksusi Jeesus. Suo minun olla elämän tuoksuna, joka synnyttää Kristus nälkää ja Kristus janoa ja synnin tuntoa sekä oikeanlaista Jumalan pelkoa kaikissa ihmisissä. Niin, että tämä Kristus-tuoksu saa heidät ajattelemaan ja etsimään sinua rakas Vapahtajani niin, että sinä voit pelastaa heidät.

Kiitos Isä sanasi lupauksesta, että joka on yhtä sinun kanssasi, on yksi henki kanssasi. Kiitos, että minäkin olen yksi henki sinun kanssasi uudestisyntymisen kautta, ja että minäkin olen saanut tulla osalliseksi myös sinun jumalallisesta luonnostasi. Kiitos Isä tästä todellisesta rakkaudesta syntyneestä hengen ja sydämen sekä elämänyhteydestä Isä sinun kanssasi Poikasi Jeesuksen kautta.

Isä, sinä, joka et säästänyt omaa Poikaasi vaan annoit Hänet alttiiksi minunkin edestäni, kuinka sinä et lahjoittaisi kaikkea muutakin Hänen kanssaan. En pyydä kultaa en hopeaa, en mainetta, en kunniaa, vaan sitä, että saan kirkastaa vain sinua Jeesus tällä koko elämälläni ja olemuksellani, kaikkina jäljellä olevina elämäni päivinä.

Kiitos Jeesus, että saan laskea koko elämäni sinun pyhien lävistettyjen jalkojesi juureen ja tehdä vain sitä, mikä tuottaa iloa ja tyydytystä sinun rakastavalle sydämellesi, ja Isän ja Pyhän Hengen rakastavalle sydämelle, ja tehdä vain sitä, mikä on sinun tahtosi mukaista. Niin, Jeesus hallitse sinä koko minun elämiseni, olemiseni, tulemiseni, menemiseni, tekemiseni niin, että en tee mitään itsestäni käsin, vaan sinun henkesi johdatuksessa aina ja kaikkialla.

Kiitos, että sinä Isä, kirkkautesi runsauden mukaisesti annat minunkin sisällisen ihmiseni puolesta voimassa vahvistua henkesi kautta. Kiitos, että sinä Jeesus asut uskon kautta minun sydämessäni ja hallitset koko minun elämääni ja olemustani niin, että minä rakkauteen juurtuneena ja perustuneena voisin kaikkien sinun pyhiesi kanssa käsittää, mikä leveys ja pituus ja korkeus ja syvyys on. Ja voisin oppia tuntemaan Kristuksen rakkauden, joka on kaikkea tietoa ylempänä, niin, että tulisin täyteen Jumalan kaikkea täyteyttä. Ja että minulla olisi mitä suurimmassa määrin sinun jumalallista läsnäoloasi, ja tulisin pyhän kolmiyhteisen Jumalan, Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen täyttämäksi ja valtaamaksi aivan kokonaisvaltaisesti.

Kiitos, että sinä Isä avaat minun sydämeni silmät näkemään ja käsittämään ja omistamaan tuon Kristuksen rakkauden, ja rakastamaan tuolla jumalallisella agape-rakkaudella sinua pyhää kolmiyhteistä Jumalaa, Isää, Poikaa ja Pyhää Henkeä, kaikesta sydämestä, kaikesta mielestä, kaikesta voimasta, kaikesta tahdosta sekä lähimmäistäni niin kuin itseäni.

Kiitos, että tuo rakkaus on väkevämpi kuin kuolema ja tuimempi kuin tuonela, niin etteivät suuret vedetkään voi sitä sammuttaa. Kiitos, etten tee mitään pelosta, enkä velvollisuudesta, vaan rakkaudesta sinuun Jeesus ja lähimmäisiin. Kiitos Jeesus, että tuo rakkaus minun ja sinun välillä, löytäisi paljon syvemmän ja elävämmän yhteyden, niin, että ajattelen niin kuin sinä ja puhun niin kuin sinä, ja teen samoja tekoja joita näen sinun tekevän, tai oikeammin vaellan sinun edeltä valmistamissasi teoissa.

Kiitos, että saan vaeltaa sinun veresi viitoittamaa tietä ehyellä ja jakamattomalla sydämellä, hengessä ja totuudessa, poikkeamatta oikealle tai vasemmalle. Ja kiitos, että sinä avaat minun sydämeni korvat kuulemaan sinun ääntäsi, tuntemaan sinun äänesi ja kuuntelemaan sinun ääntäsi ja olemaan kuuliainen sinun äänellesi.

Isä, auta minua lukemaan kaikki tappioksi tuon ylen kalliin, Kristuksen Jeesuksen, minun Herrani tuntemisen rinnalla, ja pitämään se kaikki tappiona ja roskana, että voittaisin omakseni Kristuksen ja minut havaittaisiin olevan Hänessä ja omistavan, ei omaa vanhurskautta, sitä, joka laista tulee, vaan sen, joka tulee Kristuksen uskon kautta, sen vanhurskauden, joka tulee Jumalasta uskon perusteella, tunteakseni Hänet ja Hänen ylösnousemisensa voiman ja Hänen kärsimyksensä osallisuuden tullessani Hänen kaltaisekseen samankaltaisen kuoleman kautta.

Isä, auta minua aina muistamaan, että olen vain saviastia, että tuo suunnattoman suuri voima on sinusta, Jumalasta, eikä näyttäisi tulevan minusta. Sillä Jeesuksen tulee kasvaa ja minun vähetä, niin, että ei ole yhtään minua, vaan kaikki on sinua ja sinusta rakas Jeesus. Kiitos Jeesus sinun sydämesi ja mielesi laadusta. Sinä olet hiljainen ja nöyrä sydämeltä. Kiitos, että se olisi ja on myös minun sydämeni ja mieleni laatu. Aamen.

Blogi

Tällä sivulla julkaistaan eri kirjoittajien blogi-kirjoituksia. Blogikirjoitukset eivät välttämättä edusta Oriveden helluntaiseurakunnan virallista linjaa so. Suomen helluntaiseurakuntien uskon pääkohtia, vaan ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta kristillisestä uskosta ja elämästä. Hyviä lukuhetkiä!

TEKIJÄNOIKEUS:

Tekstien luvaton käyttö ja/tai kopioiminen ilman kirjoittajan lupaa on tekijänoikeuslain mukaan kielletty. Lyhyitä otteita ja linkkejä voi käyttää kunhan tekijän nimi ja linkki blogiin on selkeästi ja asianmukaisesti esillä.

Blogia kirjoittavat:

  • Raimo Nousiainen

Uusimmat blogitekstit

Jumalan valtakunta

Julkaistu : 21.2.2024

Jumalan rakkauden uhritie

Julkaistu : 7.2.2024

Vähän kasteesta

Julkaistu : 24.1.2024

Jeesus on vastaus

Julkaistu : 10.1.2024

Minun rukoukseni

Julkaistu : 20.12.2023

Kuolemaa ei enää ole

Julkaistu : 6.12.2023

Parannuksen saarna

Julkaistu : 22.11.2023

Kristuksen kokoinen portti

Julkaistu : 8.11.2023

Sateen kohina kuuluu jo

Julkaistu : 25.10.2023

Vahvalla perustuksella

Julkaistu : 11.10.2023

Ahdistusten kautta voittoon

Julkaistu : 13.9.2023

Tunnetko sinä Jeesuksen?

Julkaistu : 16.8.2023

Valheellisen tiedon levittäminen

Julkaistu : 2.8.2023