Kristuksen kokoinen portti

Raimo Nousiainen:

Jeesus kehottaa meitä vuorisaarnassaan menemään ahtaasta portista sisälle:

Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät; mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät. (Matt. 7:13-14)

Tuo portti on siis ahdas, mutta se on juuri Kristuksen Jeesuksen kokoinen, ja se tie, joka tuonne portille johtaa, on Kristuksen Jeesuksen askelten levyinen ja Hänen verensä viitoittama. Ja koska tuo portti on Kristuksen Jeesuksen kokoinen, niin kaikki se, mikä on meille ja meissä suurempaa ja tärkeämpää kuin Hän, tekee tuon tien vaikeaksi kulkea ja portista pääsyn mahdottomaksi, koska se on juuri Kristuksen Jeesuksen kokoinen.

Tosin tuon ”lavean tien isäntä” on kyllä kaikkina aikoina lähettänyt työmiehiään tekemään tuota porttia mahdollisimman leveäksi ja tietä laveaksi, ja viime aikoina sinne on ilmaantunut jos jonkinlaista työmiestä isontamaan porttia ja leventämään tietä. Ja varmaan he monen ihmisen mielessä ovatkin saaneet portin leveämmäksi ja tien laveammaksi. Mutta tosiasia on kuitenkin se, mitä Jeesus on sanonut, että se portti on ahdas ja tie kaita, eikä se muuksi muutu. Ei muutu, vaikka nuo työmiehet muuta väittäisivätkin. Nämä ”väärät työmiehet” koettavat vedota siihen, että Jumala on laupias ja armahtavainen, ja jos vain elät nuhteettomasti ja teet hyviä töitä, niin kyllä Jumala sinua sitten armahtaa, ja että loppujen lopuksi kuitenkin kaikki pääsevät taivaaseen.

On totta, että Jumala on laupias ja armahtavainen Jumala. Mutta Hän ei koskaan toimi omaa Sanaansa vastaan. Kun Hän on sanonut, ettei taivaaseen pääse mitään syntiä, ei mitään epäpyhää, ei ketään kauhistusten tekijää, niin sinne ei kerta kaikkiaan pääse mitään syntiä, ei epäpyhää eikä kauhistusten tekijää. Ja kun Hän sanoo, että sielu joka syntiä tekee, on kuoltava, niin sen on totisesti kuoltava; eli syntiä tekevä ihminen joutuu iankaikkisesti eroon Jumalasta. (Hes. 18:4)

Ja vaikka Jumala pyhyydessään tuomitseekin synnin, on Hän silti yhä ja edelleenkin armahtava ja laupias Jumala. Hän armahtaa meitä Pojassaan Jeesuksessa ja Poikansa tähden, ei minkään muun tähden. Sillä ei ole muuta pelastusta, ei muuta nimeä, ei muuta porttia tai tietä taivaallisen Isän tykö kuin Jeesus Kristus, sillä ei kukaan mene Isän tykö, muutoin kuin Hänen kauttaan. Ei vaikka me tai enkeli tulisi taivaasta ja julistaisi toisenlaista evankeliumia tai osoittaisi muuta tietä tai porttia kuin Jeesusta, niin hän puhuisi vastoin Jumalan sanaa. (Gal. 1:8)

Sillä niin kuin vedenpaisumuksessa vain ne, jotka olivat arkissa, pelastuivat ja kaikki ulkopuolella olevat hukkuivat, niin on myös tänä päivänä. Ainoastaan ne, jotka ovat Jeesuksessa Kristuksessa pyhitetyt ja vanhurskautettu, pelastuvat tulevasta vihasta ja pääsevät sisälle iankaikkiseen elämään. Sillä vain Hänessä, Jeesuksessa, meillä on lunastus ja syntien anteeksi saaminen. (Kol. 1:14)

Eikä ole Jumalan Sanan mukaan enää mitään kadotustuomiota niille, jotka Jeesuksessa Kristuksessa ovat, sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa, on vapauttanut meidät synnin ja kuoleman laista. (Room. 8:1-2) Ja myös kaiken sen mitä elämään ja jumalisuuteen tarvitaan, on Jumala lahjoittanut meille Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa. Tämä tulee ottaa uskolla vastaan ja omistaa. (Joh. 1:12; 2. Kor. 6:1)

Tuo portti on siis ahdas; se on juuri Kristuksen Jeesuksen kokoinen, mutta se on sopivan kokoinen kaikille niille, jotka tahtovat vastaanottaa Kristuksen ja sen Jumalan armon, jota Hän meille Pojassaan tarjoaa, ja jotka Jumala on saanut sovittaa Kristuksessa ja kätkeä Häneen. Iankaikkinen elämä on Jumalan lahja, ei sitä voi kukaan omin teoin ansaita. Iankaikkinen elämä saadaan lahjaksi uskosta Jeesukseen Kristukseen. Tämä avaa pääsyn iankaikkiseen elämään.

Blogi

Tällä sivulla julkaistaan eri kirjoittajien blogi-kirjoituksia. Blogikirjoitukset eivät välttämättä edusta Oriveden helluntaiseurakunnan virallista linjaa so. Suomen helluntaiseurakuntien uskon pääkohtia, vaan ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta kristillisestä uskosta ja elämästä. Hyviä lukuhetkiä!

TEKIJÄNOIKEUS:

Tekstien luvaton käyttö ja/tai kopioiminen ilman kirjoittajan lupaa on tekijänoikeuslain mukaan kielletty. Lyhyitä otteita ja linkkejä voi käyttää kunhan tekijän nimi ja linkki blogiin on selkeästi ja asianmukaisesti esillä.

Blogia kirjoittavat:

  • Raimo Nousiainen

Uusimmat blogitekstit

Jumala lähettää Pyhän Hengen

Julkaistu : 12.6.2024

Jeesus tulee! Oletko valmis?

Julkaistu : 29.5.2024

Pyhän Hengen odotus

Julkaistu : 15.5.2024

Ymmärtäväiset ja tyhmät

Julkaistu : 1.5.2024

Rukouksen voima

Julkaistu : 17.4.2024

Vainko nimi kristityn?

Julkaistu : 3.4.2024

Me kyllä sanomme

Julkaistu : 20.3.2024

Pyhästä Hengestä

Julkaistu : 6.3.2024

Jumalan valtakunta

Julkaistu : 21.2.2024

Jumalan rakkauden uhritie

Julkaistu : 7.2.2024

Vähän kasteesta

Julkaistu : 24.1.2024

Jeesus on vastaus

Julkaistu : 10.1.2024

Minun rukoukseni

Julkaistu : 20.12.2023