Vahvalla perustuksella

Raimo Nousiainen:

Paavali kirjoittaa seuraavasti: ”Mutta itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonansa, ja säilyköön koko teidän henkenne ja sielunne ja ruumiinne nuhteettomana meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen. Hän, joka teitä kutsuu, on uskollinen, ja hän on sen myös tekevä.” (1. Tess. 5:23-24). Voimme täysin varmasti luottaa siihen, että Hän, joka on alkanut meissä sen hyvän työn, on sen täyttävä Jeesuksen Kristuksen päivään saakka (Fil. 1:6).

Hieman ennen vuosituhannen vaihdetta (2000) pääsin siihen ns. miehen ikään (50-v). Niinkuin meillä ihmisillä on tapana kysellä, minultakin kysyttiin, että ”miltä nyt tuntuu?”. Vastasin, että ”olen varma siitä, että Jumala on voimallinen myös minunkin kohdallani viemään työnsä päätökseen.” Tämä elämä alkaa olla voiton puolella, sillä tiimalasissa hiekka on valunut enemmän lasin alapuolelle, kuin mitä lasin yläpuolella on jäljellä. En tiedä, kuulostiko vastaukseni, jotenkin itsevarmalta ja kerskaavalta, koska eräs henkilö kysyi minulta, ”että miten voin olla niin varma pelastuksestani ja taivaaseen pääsystäni?”.

On ollut suurta Jumalan armoa, että on saanut tehdä matkaa Jeesuksen kanssa tällä elämän valtatiellä, ja olla niin kärsivällisen ja pitkämielisen opettajan oppilaana kuin Jeesus Kristus on. Ja vaikka en voi kehua, että olisin ollut kovin hyvä oppilas, on tältä matkalta jäänyt yksi asia mieleen, joka on entistä selvempi ja kirkkaampi. Se, että en voi pelastumistani ja taivaaseen pääsyäni perustaa mihinkään omiin ansioihini, en hyvyyteeni, enkä tekoihini, vaan ainoastaan Jeesukseen Kristukseen ja Hänen ansioonsa ja tekoonsa.

Sillä niin minulla, kuin sinullakaan, ei ole Jumalan eteen muuta ansiota, tai ansioluetteloa vietävänä, kuin ne synnit, joiden tähden Jeesuksen täytyi kuolla ristillä. ”Hän on haavoitettu meidän rikkomuksemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden, rangaistus oli Hänen päällänsä, että meillä rauha olisi.” (Jes. 53). Hänet on annettu alttiiksi meidän rikkomustemme tähden ja kuolleista herätetty meidän vanhurskauttamisemme tähden. Jeesus on siis kuollut meidän syntiemme tähden, kirjoitusten eli Jumalan sanan mukaan. Meillä, eikä meissä ole mitään ansiota, minkä tähden Jumalan täytyisi meidät pelastaa. Hän tekee sen yksin rakkaudestaan ja armostaan, uskon kautta Jeesukseen Kristukseen. Me emme voi emmekä saa Jumalan pelastussuunnitelmaan lisätä mitään omaamme. Emme myöskään voi jättää siitä mitään pois, minkä Jumala on siihen säätänyt. Koska kaiken mitä tuo sana pelastus tai pelastuminen, pitää sisällään, sen Jumala lahjoittaa meille yksin armosta uskon kautta Jeesukseen Kristukseen.

Jos me perustamme iankaikkisuustoivomme uskonnollisuuteemme, hurskauteemme, omaan hyvyyteemme tai omiin ansioihimme ja tekoihimme, emme voi koskaan saada sydämeemme sitä lepoa ja rauhaa minkä usko Jeesukseen antaa. Emme voi koskaan omavanhurskauden tiellä olla täysin varmoja siitä, olemmeko tarpeeksi hurskaita ja hyviä, tai olemmeko tarpeeksi ansioituneita omien hyvien töidemme tekemisessä. Sillä uskonnollisuus ja omavanhurskaus eivät koskaan anna meidän levätä, sillä ne eivät tunne sanaa, että ”kaikki on täytetty, sinun edestäsi annettu, sinun edestäsi vuodatettu”.

Kun Jeesus huusi ristillä, että kaikki on täytetty, niin se uhri, jonka Hän antoi, on täysin riittävä. Sillä Hän meni, ei kauristen ja vasikkain veren kautta, vaan oman verensä kautta, kerta kaikkiaan kaikkein pyhimpään ja sai aikaan iankaikkisen lunastuksen ja Hän on tällä yhdellä ainoalla uhrilla, ainiaaksi tehnyt täydellisiksi ne, jotka pyhitetään. (Hepr. 9).

”Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan. Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.” (2. Kor. 5:19-20).

”Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, jonka kautta myös olemme uskossa saaneet pääsyn tähän armoon, jossa me nyt olemme, ja meidän kerskauksemme on Jumalan kirkkauden toivo.” (Room. 5:1-2).

Jumala antaa meille ”pelastusvarmuuden” painamalla meihin sinettinsä so. antamalla Henkensä vakuudeksi meidän sydämiimme, ja Jumalan Henki todistaa meidän henkemme kanssa, että olemme Jumalan lapsia. (Room. 8:16).

Oletko sinä rakentanut iankaikkisuustoivosi kestävälle perustukselle; tuolle Kristus-kalliolle Jumalan sanan rakennustarpeista? Onko sinulla jo ”pelastusvarmuus”? Jos näin on, niin silloin voit koko uskosi painolla levätä tämän perustuksen varassa, sillä Hän joka antoi lupauksen, on uskollinen ja voimallinen myös sinunkin kohdallasi viemään työnsä päätökseen. Olipa sinun uskosi heikkoa tai vahvaa, harjaantunutta tai harjaantumatonta, kunhan se vain lepää Kristuksen täytetyn työn varassa, niin silloin voit olla täysin turvallisella mielellä. Koska Jumalan sanan mukaan ei ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat, sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa, on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista. Ja Hän Jeesus, voi täydellisesti pelastaa ne, jotka Hänen kauttansa Jumalan tykö tulevat, koska Hän aina elää rukoillakseen heidän puolestaan. (Room. 8:1-2).

”Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat, ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.” (Room. 8:38-39).

Blogi

Tällä sivulla julkaistaan eri kirjoittajien blogi-kirjoituksia. Blogikirjoitukset eivät välttämättä edusta Oriveden helluntaiseurakunnan virallista linjaa so. Suomen helluntaiseurakuntien uskon pääkohtia, vaan ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta kristillisestä uskosta ja elämästä. Hyviä lukuhetkiä!

TEKIJÄNOIKEUS:

Tekstien luvaton käyttö ja/tai kopioiminen ilman kirjoittajan lupaa on tekijänoikeuslain mukaan kielletty. Lyhyitä otteita ja linkkejä voi käyttää kunhan tekijän nimi ja linkki blogiin on selkeästi ja asianmukaisesti esillä.

Blogia kirjoittavat:

  • Raimo Nousiainen

Uusimmat blogitekstit

Kuolemaa ei enää ole

Julkaistu : 6.12.2023

Parannuksen saarna

Julkaistu : 22.11.2023

Kristuksen kokoinen portti

Julkaistu : 8.11.2023

Sateen kohina kuuluu jo

Julkaistu : 25.10.2023

Vahvalla perustuksella

Julkaistu : 11.10.2023

Ahdistusten kautta voittoon

Julkaistu : 13.9.2023

Tunnetko sinä Jeesuksen?

Julkaistu : 16.8.2023

Valheellisen tiedon levittäminen

Julkaistu : 2.8.2023

Tuhon omaksi vihittyä

Julkaistu : 19.7.2023

Omaisuutta keräämässä?

Julkaistu : 5.7.2023

Usko kantaa

Julkaistu : 21.6.2023

Totuuden Henki

Julkaistu : 1.6.2023

Pidä kiinni voitonseppeleestäsi

Julkaistu : 9.5.2023