Tehkää tie kuninkaalle

Marko Kaikula:

Oriveden asukkaina saamme olla kiitollisia, mutta myös ylpeitä siitä, että valtatie 9 Oriveden ja Tampereen välillä on saatu parannettua. Tiellä on merkitystä henkilö- ja joukkoliikenteelle, mutta myös teollisuuden kuljetuksille. Oma merkityksensä tiellä on myös kouluttautumiselle, palveluille ja asumiselle sekä matkailuun. Tie vie perille haluttuun päämäärään. Tien rakentaminen on alkanut selvittämällä millainen pohjamaa tulevan tien alla olla. Lisäksi on pitänyt raivata esteet pois tieltä. Raamatussa, kolmannen adventtisunnuntain teksteissä, kerrotaan hieman toisenlaisesta tien raivaamisesta so. tien tekemisestä.

Kaikki kolmannen adventtisunnuntain Raamatun tekstit kytkeytyvät tavalla ja toisella Johannes Kastajaan. Johannes Kastaja kuvataan usein Jeesuksen vierellä, edelläkävijänä ja tien näyttäjänä, osoittamassa sormellaan kohti Jeesusta. Johanneksen julistus kansalle oli merkki siitä, että profeettojen ennustukset olivat täyttymässä: Vapahtaja oli pian tuleva. Johannes itse oli ”huutava ääni erämaassa”, joka julistuksellaan ja toiminnallaan avasi tietä kuninkaalle, Jeesukselle Kristukselle (Jes. 40:3). Julistuksellaan Johannes valmisti ihmisten sydämiä vastaanottamaan Jeesuksen toiminnan ja opetukset. Johanneksen esimerkin mukaan mekin voimme raivata tietä Jeesukselle. Valmistamme sydämissämme ja ajatuksissamme tien Jeesukselle, jotta Hän pääsee koskettamaan sydäntämme ja elämäämme. Juuri Hänelle meidän tulisi raivata elämässämme tilaa.

Johannes Kastaja tarjoaa evankeliumin lukijoille, sinulle ja minulle, esimerkin kristillisestä julistuksesta. Johanneksen julistus viitoittaa tietä kohti Kristusta Jeesusta. Häneen meidän tulee kohottaa katseemme. Häneen meidän tulee ensimmäiseksi turvautua kaikissa elämämme tilanteissa; niin iloissa kuin surussa. Meidän ei tule lähteä seuraamaan ketään muuta, vaikka jonkun muun tarjous kuulostaisi äkkiseltään houkuttelevalta. Kristus Jeesus itse on tie, totuus ja elämä (Joh. 14:6). Tie kuninkaalle on avattu! Tie on valmis! Raamatun mukaan Jeesus on kuninkaiden Kuningas ja herrojen Herra (Ilm. 17:14). Haluathan sinäkin seurata tätä Kuningasta? Jeesuksen viitoittamaa tietä on turvallista kulkea. Siltä tieltä ei voi eksyä. Se vie turvallisesti perille.

Jumala ei unoda sinua koskaan

Julkaistu : 2.1.2023

Tehkää tie kuninkaalle

Julkaistu : 5.12.2022

Jeesuksen armollinen kohtaaminen

Julkaistu : 14.11.2022

Jumala on Pyhä Jumala!

Julkaistu : 18.10.2022

Jatka rakentamista

Julkaistu : 20.9.2022

Mene ja tee sinä samoin

Julkaistu : 6.9.2022

Toimi kaupunkisi parhaaksi!

Julkaistu : 14.8.2022

Minä annan teille levon

Julkaistu : 5.7.2022

Miksi kannattaa lukea Raamattua?

Julkaistu : 21.6.2022

Jumalan salattu olemus

Julkaistu : 7.6.2022

Jumala on meidän linnamme!

Julkaistu : 10.5.2022

Tiedon alkuperä ja merkitys