Te saatte voiman!

Marko Kaikula:

Meille kirjoitetaan tutut sanat Apostolien teoissa (1:8): ”Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka.”

Te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin. Pyhän Hengen täyteys on tarkoitettu voimaksi palvelustyöhön, ennen muuta Jeesuksen todistajana olemiseen.  Tästä myös Luukas kirjoittaa Apostolien teoissa. Ja hän lainaa suoraan itse Herramme Jeesuksen Kristuksen sanoja.

Pyhä Henki on kaikkien kristittyjen kaikkialla maailmassa vastaanotettavissa oleva voima. Kysymyksessä ei ole yksistään vain voima, vaan myös itse Jumala, jumaluuden yksi kolmesta persoonasta; Isä, Poika ja Pyhä Henki. Koska Pyhä Henki on Jumala, hänellä on kaikki jumalalliset ominaisuudet: Hän on ikuinen, Hän on totuus, Hän on rakkaus, Hän on kaikkivaltias, Hän on kaikkitietävä jne.

On hyvä ymmärtää, ettei Pyhän Hengen toiminta ole vain tunnetta tai kokemus. Vaarana on, että Pyhän Hengen toiminnassa korostuu liiaksi yksin tunteet ja fyysinen kokemus. Pyhä Henki on myös persoona.

Pyhän Hengen antaman elämän tulisi olla elämää, jota uskova elää. Pyhän Hengen voimasta syntyy uusi Kristukseen yhdistetty elämä. Pyhä Henki on asunut meissä siitä lähtien, kun vastaanotimme Jeesuksen ja synnyimme uudesti ylhäältä. Mutta, tämän uudestisyntymisen jälkeen on Raamatun mukaan vielä mahdollisuus tulla täytetyksi Pyhällä Hengellä (Apt. 1:4-5).

Lupaus Pyhän Hengen saamisesta on täyttynyt ns. ensimmäisenä helluntaina. Ei meidän enää tarvitse odottaa tai olla lähtemättä Jerusalemista. Me voimme tänään vastaanottaa Pyhän Hengen täyteyden omaan elämäämme. Luuk. 11:13 ”…Isänne (Jumala) antaa taivaasta Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä pyytävät.” 

D. H. Dolman kirjoittaa seuraavaa vuodelta 1929 olevassa kirjassaan: Isän lupaus – Tutkielmia Pyhästä Hengestä ja Hänen työstään uskovaisissa: ”Jos Pyhä Henki on voima, niin minä tahdon sitä vallita; mutta jos Pyhä Henki on persoona, niin hän vallitsee minua. Jos Pyhä Henki on voima, niin koetan minä siitä enemmän saada itselleni, mutta jos hän on persoona, tahtoo hän minulta enemmän; silloin minun täytyy tehdä sydämessäni ja elämässäni tilaa Pyhälle Hengelle.” 

Dolman jatkaa: ”Monet sisaret ja veljet ovat luullakseni joutuneet harhaan sentähden, että eivät ole käsittäneet tätä erotusta. He ovat kuroittautuneet Hengen lahjoihin; he ovat tahtoneet temmata itselleen lahjoja, joita käyttämään he eivät ehkä olleet kypsyneet, sen sijaan, että he olisivat ojentautuneet itse antajaan.” 

Olkoon meidän rukouksemme se, että ojentaudumme itse antajaan ja annamme Pyhän Hengen vallita meidän elämäämme. Isä Jumala antaa meille Jeesuksen Kristuksen nimessä Pyhän Hengen. Tehkäämme tilaa Pyhää Hengelle, jotta hän voi tulla meihin koko persoonallaan ja voimallaan. Älä enää epäröi ja mieti, voinko minäkin saada Pyhän Hengen täyteyden tai voinko minäkin elää Pyhän Hengen täyttämää elämää. Apt. 1:8 ei sano, että ”te saatatte saada voiman, jos Pyhä Henki tulee teihin”. EI. Raamattu sanoo, ”te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin.” 

Tänään (31.5.2020) on helluntai. Miksemme tänään täyttyisi Hengellä? Tämä on mahdollista.

Blogi

Tällä sivulla julkaistaan eri kirjoittajien blogi-kirjoituksia. Blogikirjoitukset eivät välttämättä edusta Oriveden helluntaiseurakunnan virallista linjaa so. Suomen helluntaiseurakuntien uskon pääkohtia, vaan ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta kristillisestä uskosta ja elämästä. Hyviä lukuhetkiä!

TEKIJÄNOIKEUS:

Tekstien luvaton käyttö ja/tai kopioiminen ilman kirjoittajan lupaa on tekijänoikeuslain mukaan kielletty. Lyhyitä otteita ja linkkejä voi käyttää kunhan tekijän nimi ja linkki blogiin on selkeästi ja asianmukaisesti esillä.

Blogia kirjoittavat:

  • Raimo Nousiainen

Uusimmat blogitekstit

Kuolemaa ei enää ole

Julkaistu : 6.12.2023

Parannuksen saarna

Julkaistu : 22.11.2023

Kristuksen kokoinen portti

Julkaistu : 8.11.2023

Sateen kohina kuuluu jo

Julkaistu : 25.10.2023

Vahvalla perustuksella

Julkaistu : 11.10.2023

Ahdistusten kautta voittoon

Julkaistu : 13.9.2023

Tunnetko sinä Jeesuksen?

Julkaistu : 16.8.2023

Valheellisen tiedon levittäminen

Julkaistu : 2.8.2023

Tuhon omaksi vihittyä

Julkaistu : 19.7.2023

Omaisuutta keräämässä?

Julkaistu : 5.7.2023

Usko kantaa

Julkaistu : 21.6.2023

Totuuden Henki

Julkaistu : 1.6.2023

Pidä kiinni voitonseppeleestäsi

Julkaistu : 9.5.2023