Rakkaus voittaa; aina!

Marko Kaikula: 

Luukkaan evankeliumin tekstissä kirjoitetaan rakkauden ja hyvän osoittamisesta toiselle ihmiselle (Luuk. 6:27-31, KR1992). Jeesus sanoo seuraavat sanat:

Mutta teille, jotka minua kuulette, minä sanon: Rakastakaa vihamiehiänne, tehkää hyvää niille, jotka teitä vihaavat. Siunatkaa niitä, jotka teitä kiroavat, rukoilkaa niiden puolesta, jotka parjaavat teitä. Jos joku lyö sinua poskelle, tarjoa toinenkin poski. Jos joku vie sinulta viitan, anna hänen ottaa paitasikin. Anna jokaiselle, joka sinulta pyytää, äläkä vaadi takaisin siltä, joka sinulta jotakin vie. Niin kuin te tahdotte ihmisten tekevän teille, niin tehkää te heille. 

Tämä Jeesuksen opetus tunnetaan myös rakkauden lakina. Ensi ajattelemalla rakkaus ja laki tuntuvat sopivan samaan lauseeseen kovin huonosti. Laki on sarja säädöksiä, määräyksiä, kehotuksia ja kieltoja. Niiden noudattaminen perustuu velvollisuudentuntoon, mutta myös rangaistuksen pelkoon. Rakkaus taas on tunne, joka tulee ja usein yllättää. Rakkaus on hyvin kokonaisvaltaista ja saa ihmisen käyttäytymään joskus vähän höpsölläkin tavalla.

Raamattu kertoo meille monin tavoin Jumalan rakkaudesta meitä ihmisiä ja koko luomakuntaa kohtaan. Jumala on ensin rakastanut meitä, jotta voisimme edelleen rakastaa Häntä ja lähimmäistämme, mutta myös itseämme (1. Joh. 4:7-21). Meistä jokainen on kutsuttu rakastamaan. Tänäkin päivänä meidän ympärillämme elää ihmisiä, jotka eivät ole vielä kokeneet Jumalan rakkautta omalla kohdallaan. Lisäksi monet ihmiset ovat pettyneet rakkauteen ihmisten välillä; niin omassa kuin lähimmäisten elämässä. Monet heistä tekevät päätelmänsä kristinuskon Jumalasta ja kristinuskon rakkauden luonteesta meidän kristittyjen toimintamme kautta. Se, miten me elämme, toimimme ja opetamme, on heille kertomus siitä Jumalasta, johon me uskomme.

Lähimmäisten osoittama rakkaus ja hyväksyntä puhuvat vahvemmin kuin mikään opetus ja puhe. Totta on sekin, että rakkauden vastaanottamistakin pitää opetella. Itselläni on vielä paljon opettelemista, mutta voin vahvistaa sen, ettei rakkaus kulu käytössä eikä vähene eteenpäin jakamisella!

”Niin kuin te tahdotte ihmisten tekevän teille, niin tehkää te heille”, kiteyttää Jeesuksen opetuksen lähimmäisenrakkaudesta. Tämä tarkoittaa sitä, että ihmisen tulee auttaa ja rakastaa toisia siten, kuin hän itse odottaa toisten auttavan ja rakastavan häntä. Jos rakkaus on tunne, on se myös tekoja. Ja voimme olla varmoja siitä, kun osoitamme rakkautta ja siunaamme so. puhumme hyviä sanoja toiselle, rakkaus voittaa lopulta aina!

Blogi

Tällä sivulla julkaistaan eri kirjoittajien blogi-kirjoituksia. Blogikirjoitukset eivät välttämättä edusta Oriveden helluntaiseurakunnan virallista linjaa so. Suomen helluntaiseurakuntien uskon pääkohtia, vaan ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta kristillisestä uskosta ja elämästä. Hyviä lukuhetkiä!

TEKIJÄNOIKEUS:

Tekstien luvaton käyttö ja/tai kopioiminen ilman kirjoittajan lupaa on tekijänoikeuslain mukaan kielletty. Lyhyitä otteita ja linkkejä voi käyttää kunhan tekijän nimi ja linkki blogiin on selkeästi ja asianmukaisesti esillä.

Blogia kirjoittavat:

  • Raimo Nousiainen

Uusimmat blogitekstit

Kuolemaa ei enää ole

Julkaistu : 6.12.2023

Parannuksen saarna

Julkaistu : 22.11.2023

Kristuksen kokoinen portti

Julkaistu : 8.11.2023

Sateen kohina kuuluu jo

Julkaistu : 25.10.2023

Vahvalla perustuksella

Julkaistu : 11.10.2023

Ahdistusten kautta voittoon

Julkaistu : 13.9.2023

Tunnetko sinä Jeesuksen?

Julkaistu : 16.8.2023

Valheellisen tiedon levittäminen

Julkaistu : 2.8.2023

Tuhon omaksi vihittyä

Julkaistu : 19.7.2023

Omaisuutta keräämässä?

Julkaistu : 5.7.2023

Usko kantaa

Julkaistu : 21.6.2023

Totuuden Henki

Julkaistu : 1.6.2023

Pidä kiinni voitonseppeleestäsi

Julkaistu : 9.5.2023