Miksi kannattaa lukea Raamattua?

Marko Kaikula:

Monet ovat kiinnittäneet huomiota siihen, että nykyään myös uudestisyntyneet kristityt suhtautuvat Raamattuun kriittisemmin kuin aikaisemmin. Raamatun lukeminen ja tutkiminen laiminlyödään. Huolestuttavaa on, että Raamattuun Jumalan sanana uskoo ja luottaa vuosi vuodelta yhä vähemmän. Kun tilanne on tämänkaltainen, miten perustella Raamatun lukemisen ja tutkimisen tärkeyttä? Pohdimme lyhyesti miksi kannattaisi lukea ja tutkia Raamattua.

Uskon, että Raamatun sisältämät sanat ovat itse Jumalan sanoja. Raamatulla toki on inhimillinen näkökulma, sillä se on kokonaan ihmisten kirjoittama. Pyhän Hengen johtamina Jumalan valitsemat ihmiset kirjoittivat Hänen ilmoituksensa mukaisesti. Kun puhumme Raamatusta, puhumme Jumalan henkeyttämistä kirjoituksista. Samalla tavoin kuin Jumala puhalsi Aadamiin elämän henkäyksen, samoin Jumala on puhaltanut Sanaansa elämän henkäyksen. Raamatun sana on elävää Sanaa (Hepr. 4:12), ollen kirjana samalla sekä inhimillinen että jumalallinen; ei milloinkaan joko tai.

Lukemalla ja tutkimalla Raamattua luomme elämän perustan. Jumala ilmoittaa tahtonsa Raamatun sanassa. Sanaan voimme aina palata ja tarkistaa käsityksiämme. Raamatun sana tulee eläväksi Pyhän Hengen kautta sanan vastaanottajan kanssa. Joku on sanonut, että Pyhä Henki toimii Raamatun sanassa, sanan kautta ja sanan kanssa. Raamatun sana ja Pyhä Henki yhdessä vaikuttavat lukijassa tehden Jumalan todelliseksi. Sanassa kohtaamme todellisen Jumalan.

Paavali opasti Timoteusta (2. Tim. 3:14-17) pitäytymään Raamatun sanassa, sillä sanat ovat hyödyllisiä opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi vanhurskaudessa. Paavali tuo vielä esille, että pyhät Kirjoitukset voivat tehdä viisaaksi ja vaikuttaa täydellisyyttä jos ihminen taipuu Raamatun sanan mukaiseen elämään. Evankeliumin sanomaan kätkeytyy Jumalan viisaus, joka ei ole tästä maailmasta. Tätä viisautta ei ihmisjärki ymmärrä, vaan se paljastuu meille Jumalan Hengen avulla (1. Kor. 2:6-16).

Jumalan innoittama Raamatun sana on tie hedelmälliseen kristillisyyteen. Jos Paavalin opastus Timoteukselle Raamatun lukemisen ja tutkimisen tärkeydestä oli tuolloin ajankohtainen, on se sitä myös tänä päivänä. Tarvitsemme opetusta, jotta tiedämme mikä on oikein. Tarvitsemme nuhdetta, jotta tiedämme mikä ei ole oikein. Nuhde osoittaa syylliseksi ja paljastaa virheet. Tarvitsemme ojennusta, jotta tiedämme kuinka päästä takaisin oikealle tielle. Ojennuksen tehtävänä on korjata oikeaan asemaan, nostaa meidät uudestaan pystyyn tai ennalleen asettaa. Tarvitsemme kasvatusta oikeamielisyydessä, jotta tiedämme kuinka pysyä oikealla tiellä.

Raamatun sanan tarkoituksena ei ole alistaa ihmistä, tukahduttaa tai lyödä maahan. Sana nostaa pystyyn ja asettaa meidät uudestaan paikalle, jossa meidän tulee Kristuksessa Jeesuksessa olla. Kun olemme harhaan menneet, Sana näyttää oikean suunnan. Tämän vuoksi kannattaa lukea ja tutkia Raamattua. Aloita lukeminen jo tänään. Tulet huomaamaan muutoksen elämässäsi, ajatusmaailmassasi, toimintatavoissasi; siis kaikessa. Miksi? Siksi, koska Jumalan elävä Sana tekee työnsä. Sana muuttaa meitä.

Blogi

Tällä sivulla julkaistaan eri kirjoittajien blogi-kirjoituksia. Blogikirjoitukset eivät välttämättä edusta Oriveden helluntaiseurakunnan virallista linjaa so. Suomen helluntaiseurakuntien uskon pääkohtia, vaan ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta kristillisestä uskosta ja elämästä. Hyviä lukuhetkiä!

TEKIJÄNOIKEUS:

Tekstien luvaton käyttö ja/tai kopioiminen ilman kirjoittajan lupaa on tekijänoikeuslain mukaan kielletty. Lyhyitä otteita ja linkkejä voi käyttää kunhan tekijän nimi ja linkki blogiin on selkeästi ja asianmukaisesti esillä.

Blogia kirjoittavat:

  • Raimo Nousiainen

Uusimmat blogitekstit

Ahdistusten kautta voittoon

Julkaistu : 13.9.2023

Tunnetko sinä Jeesuksen?

Julkaistu : 16.8.2023

Valheellisen tiedon levittäminen

Julkaistu : 2.8.2023

Tuhon omaksi vihittyä

Julkaistu : 19.7.2023

Omaisuutta keräämässä?

Julkaistu : 5.7.2023

Usko kantaa

Julkaistu : 21.6.2023

Totuuden Henki

Julkaistu : 1.6.2023

Pidä kiinni voitonseppeleestäsi

Julkaistu : 9.5.2023

Hyvä voittaa pahan

Julkaistu : 5.3.2023

Kiitä ja ylistä Jumalaa

Julkaistu : 2.2.2023

Jumala ei unoda sinua koskaan

Julkaistu : 2.1.2023

Tehkää tie kuninkaalle

Julkaistu : 5.12.2022