Me olemme Kristuksen lähettiläitä!

Marko Kaikula: 

Vuosia sitten, kun itselläni oli aika pohtia lukion jälkeisiä opintoja, lukiolle pyydettiin eräästä yliopistosta vierailulle opiskelijalähettiläitä, joiden tehtävänä oli kertoa yliopiston opiskelumahdollisuuksista, opiskelijaelämästä ja yliopiston hyvistä puolista. Opiskelijalähettiläät tiesivät mitä heidät oli määrätty tekemään. He käyttäytyivät saadun ohjeistuksen mukaan. He edustivat yliopistoaan, jossa itse opiskelivat.

Edelleen tänä päivänä löytyy tällaisia lähettiläitä monelta eri ammattialalta ja järjestöstä. Monet ovat kuulleet esimerkiksi hyvän tahdon tai hyvän mielen lähettiläistä. Lisäksi valtiot lähettävät toiseen maahan suurlähettiläitä, joiden tehtävänä on hoitaa lähettäjävaltion suhteita asemamaahan. Kristittyinä me olemme myös lähettiläitä. Me edustamme Jeesusta Kristusta. Aivan samoin kuin maallinen suurlähettiläs edustaa ja välittää lähettäjämaansa valtionpäämiehen toiveita ja tahtoa, samoin tulee meidän edustaa ja välittää Kristuksen tahtoa toisille.

Raamatusta, Uuden testamentin puolelta, löytyy mielenkiintoinen katkelma siitä kokonaisuudesta, jossa Jeesus aterioidessaan opetuslastensa kanssa yllättäen pesee heidän jalkansa. Teon tehtyään Jeesus sanoo: ”Ei palvelija ole herraansa suurempi eikä lähettiläs lähettäjäänsä suurempi” (Joh. 13:16). Jeesus osoitti elämällään, kuinka Jumala sitoutuu siihen, mikä ehkä yhteiskunnan silmissä oli halveksittua ja häpeällistä. Maanpäällisen elämänsä aikana Jeesus etsi niitä, jotka olivat muiden hylkäämiä ja arvottomia. Aivan samalla tavalla Jeesus etsii ja kutsuu sekä lähettää meidätkin palvelemaan. Tekstikatkelma kertoo Jeesuksen lähettiläistä.

Jokainen kristitty on kutsuttu olemaan Kristuksen todistaja ja lähettiläs omalla paikallaan. Tunnustettava on, että ainakin toisinaan väistäisimme vastuun ja rukoilemme Mooseksen tavoin: ”Minä pyydän, Herra, lähetä joku muu” (2. Moos. 4:13). Mutta emme voi välttää kutsua. Me olemme Kristuksen lähettiläitä. Aivan samoin kuin opiskelijalähettiläät edustavat ja välittävät lähettäjänsä so. yliopiston toiveita ja tahtoa, samoin tulee meidänkin edustaa ja välittää Kristuksen Jeesuksen tahtoa toisille ihmisille. Myös apostoli Paavali kirjoittaa, että ”Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä… ” (2. Kor. 5:20).

Kristuksen lähettiläiltä kysytään ennen kaikkea uskollisuutta ja rakkautta. Kristuksen lähettilään tehtävä on sanoin ja teoin toimia niin, että ihminen voi kohdata Kristuksen. Jeesus on antanut meille oman sanansa. Hän on antanut evankeliumin, sanoman syntien anteeksisaamisesta ja lupauksen iankaikkisesta elämästä. Meidän toimintamme puhuu paljon enemmän ympärillämme oleville ihmisille kuin se, mitä puhumme. Meidän elämämme, se mitä teemme tai emme tee, puhuu kaikista eniten. Toimikaamme sen tähden Kristuksen lähettiläinä toista ihmistä kunnioittaen ja rakastaen.

Blogi

Tällä sivulla julkaistaan eri kirjoittajien blogi-kirjoituksia. Blogikirjoitukset eivät välttämättä edusta Oriveden helluntaiseurakunnan virallista linjaa so. Suomen helluntaiseurakuntien uskon pääkohtia, vaan ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta kristillisestä uskosta ja elämästä. Hyviä lukuhetkiä!

TEKIJÄNOIKEUS:

Tekstien luvaton käyttö ja/tai kopioiminen ilman kirjoittajan lupaa on tekijänoikeuslain mukaan kielletty. Lyhyitä otteita ja linkkejä voi käyttää kunhan tekijän nimi ja linkki blogiin on selkeästi ja asianmukaisesti esillä.

Blogia kirjoittavat:

  • Raimo Nousiainen

Uusimmat blogitekstit

Kuolemaa ei enää ole

Julkaistu : 6.12.2023

Parannuksen saarna

Julkaistu : 22.11.2023

Kristuksen kokoinen portti

Julkaistu : 8.11.2023

Sateen kohina kuuluu jo

Julkaistu : 25.10.2023

Vahvalla perustuksella

Julkaistu : 11.10.2023

Ahdistusten kautta voittoon

Julkaistu : 13.9.2023

Tunnetko sinä Jeesuksen?

Julkaistu : 16.8.2023

Valheellisen tiedon levittäminen

Julkaistu : 2.8.2023

Tuhon omaksi vihittyä

Julkaistu : 19.7.2023

Omaisuutta keräämässä?

Julkaistu : 5.7.2023

Usko kantaa

Julkaistu : 21.6.2023

Totuuden Henki

Julkaistu : 1.6.2023

Pidä kiinni voitonseppeleestäsi

Julkaistu : 9.5.2023