Vuorisaarnan tiellä

Mikael Lappalainen:

Oletko tullut ajatelleeksi, kuinka voimakas on ihmisen oma sisäinen maailma? Esimerkiksi oman sisäisen itsesi päätös voi saada sinut tekemään suuriakin asioita, tai kieltäytyä niistä. Jos omaa tahtoa on, me ihmiset voimme ylettyä hyvinkin ällistyttäviin suorituksiin.

Ihmisen kristityksi tulemisen uudestisyntymisessä tapahtuu suuri vallanvaihdos; Kristuksesta tulee meidän hyvä ja pyhä auktoriteetti yli meidän oman itsemme. Itseasiassa Ihminen ei voisikaan koskaan itse olla jumalallinen auktoriteetti, koska ihminen on Jumalan luoman luomistyön tulos. Vielä ihmeellisempää on, että kaikki tapahtuu Jumalan Pyhän Hengen ihmeellisen työn kautta. Tämän Pyhän Hengen ihmeellisen kasvuprosessin myötä ja siihen antautumalla me saamme alkaa kokea jumalallista hyvinvointia, jota kutsutaan siunaukseksi.

Huonoina uutisina joudumme toteamaan, että Raamatun ilmoituksen mukaan meidän oma itsemme – kaikkine omine tahtoineen ja haluineen – jää meihin asumaan tämän jälkeenkin. Tätä kaikkea kutsutaan Pyhän Hengen ja lihallisuuden väliseksi kamppailuksi (Gal. 5:17). Jumala on hyvyydessään suonut meille kaikille, sinulle ja minulle, vapaan tahdon tehdä itse oman tahtomme mukaisesti; myös kristittyinä. Se onkin itseasiassa todistus Jumalan hyvyydestä, Hänen joka ei ole meitä kahlehtiva tai pakottava Jumala. Seuraamukset oman tahtomme päätöksistä joudumme tosin kuitenkin me ihmiset kantamaan itse.

Miten me kristityt voimme sitten voittaa tämän kamppailun, tai edes tietää mihin meidän pitäisi suuntautua? Jeesus opetti meitä vuorisaarnassaan ihmeellisistä jumalallisista totuuksista, miten suuri muutos meidän sydämissämme on mahdollinen (Matt. 5-7). Vuorisaarnan opetukset ovat edelleenkin voimakkaan järisyttäviä. Itseasiassa kaikkea sitä mitä meidän oman itsemme ”lihan mieli” haluaisi, se juuri käännetään päälaelleen Kristuksen suuressa rakkauden sanomassa. Itseasiassa Kristuksen vuorisaarnan opetuksissa on meidän kristityn elämän ydin. Tästä kaikesta meidät voidaan tunnistaa juuri kristityiksi tässä kylmässä ja rakkaudettomassa maailmassa.

Vuorisaarnassa opetetaan meitä myös muutamasta tähän liittyvästä tärkeästä asiasta. Ensiksikin Pyhän Hengen johtaman kasvuprosessin seurauksena meistä tulee löytymään hyvää hedelmää. Toiseksi me saamme maksun kaikesta mitä me teemme täällä maanpäällisessä elämässä. Maailma, jossa me elämme armon vuonna 2020, on täynnä ihmisten lihan mielen mukaisia elämän ohjeita: muun muassa ”kovemmin, nopeammin, minulle, paremmin, enempi ja iske samalla mitalla takaisin”. Tästä kaikesta kovuudesta on seuraamuksena suurta pahoinvointia. Kristuksen esimerkki taas tuo meille rauhan ja taivaallisen siunauksen.

Voi olla, että et saa kuulla koskaan kanssaihmisiltäsi mainintaa päätöksestäsi kulkea vuorisaarnan tiellä, mutta se onkin sinulle omakohtaisesti tarkoitettua sisäistä, hengellistä, salaista ja taivaallista siunausta. Siunausta, joka alkaa vaikuttamaan hyvää ympärilläsi myös muille. Jeesus kutsuu sinua ja minua astumaan vuorisaarnan siunatulle tielle; tielle, jossa joudut ehkä kohtaamaan yllättävän vastustajan – oman itsesi.

Blogi

Tällä sivulla julkaistaan eri kirjoittajien blogi-kirjoituksia. Blogikirjoitukset eivät välttämättä edusta Oriveden helluntaiseurakunnan virallista linjaa so. Suomen helluntaiseurakuntien uskon pääkohtia, vaan ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta kristillisestä uskosta ja elämästä. Hyviä lukuhetkiä!

TEKIJÄNOIKEUS:

Tekstien luvaton käyttö ja/tai kopioiminen ilman kirjoittajan lupaa on tekijänoikeuslain mukaan kielletty. Lyhyitä otteita ja linkkejä voi käyttää kunhan tekijän nimi ja linkki blogiin on selkeästi ja asianmukaisesti esillä.

Blogia kirjoittavat:

  • Raimo Nousiainen

Uusimmat blogitekstit

Kuolemaa ei enää ole

Julkaistu : 6.12.2023

Parannuksen saarna

Julkaistu : 22.11.2023

Kristuksen kokoinen portti

Julkaistu : 8.11.2023

Sateen kohina kuuluu jo

Julkaistu : 25.10.2023

Vahvalla perustuksella

Julkaistu : 11.10.2023

Ahdistusten kautta voittoon

Julkaistu : 13.9.2023

Tunnetko sinä Jeesuksen?

Julkaistu : 16.8.2023

Valheellisen tiedon levittäminen

Julkaistu : 2.8.2023

Tuhon omaksi vihittyä

Julkaistu : 19.7.2023

Omaisuutta keräämässä?

Julkaistu : 5.7.2023

Usko kantaa

Julkaistu : 21.6.2023

Totuuden Henki

Julkaistu : 1.6.2023

Pidä kiinni voitonseppeleestäsi

Julkaistu : 9.5.2023