Taivaan kansalaisena maailmassa

Mikael Lappalainen:

Suurissa räjähdyksissä on voimaa ja niissä esiintyy suuria paineaaltoja. Tultuani uskoani tunnustavaksi kristityksi, vanha sanonta ”puhelinlangat laulaa” sai uuden ulottuvuuden. Tieto hengellisestä heräämisestäni kulki läpi maan, ystävien ja sukulaisten puheluiden välityksellä. Olin toiminut voimakkaasti evankeliumin ilosanoman levittäjänä tekemättä itse asialle yhtään mitään!

Me kristityt elämme keskellä tätä maailmaa omistaen ihmeellisen voiman, joka vaikuttaa meissä sisäisesti. Itsessämme emme ole erikoisia. Itse asiassa me kristityt olemme tavallisia ihmisiä muiden ihmisten keskellä. Kuitenkin meille on annettu ihmeellinen voima sisäisesti.

Vähän ennen ristinkuolemaa Jeesus kertoi seuraajilleen lähettävänsä Isän luota meille voiman, joka mahdollistaa meidän epätäydellisten ihmisten tulevan kykeneviksi tekemään hyvää (Joh. 16:7). Taivaallinen voima, jonka Jeesus lähetti seuraajiensa ylle, on ihmeellinen Jumalan Pyhä Henki. Pyhän Hengen antama hyvyyden voima vaikuttaa meissä antaen meille rauhan, ilon, rohkeuden ja lähimmäisen rakkauden.

Me kristityt olemme taivaan kansalaisia tässä maailmassa. Taivaallisen Isän hyvä tahto on, että me voisimme olla välittämässä evankeliumin ilosanomaa täällä matkatessamme. Se, joka ottaa ilosanoman vastaan, saa Jumalan lahjana kokea itse saman ihmeellisen voiman.

Maailmassa missä elämme, vaikuttaa myös monia muita voimia. Nämä voimat voivat aiheuttaa meissä pelkoa ja epätoivoa. Pelkkä jokapäiväinen elämäkin voi muodostua suureksi kamppailuksi. Silloin sisällämme oleva rauha ja turvallisuus tuntuu olevan poissa. Onneksi on olemassa hyvä Jumala ja Hänen hyvää vaikuttava Henki (Jes. 32:15-17).

Jeesus, lunastaessaan ihmiskunnan ristillä, saavutti voiton kaikesta pahan voimasta ja vallasta, voittaen itse kuoleman. Taivaan kansalaisena sinä olet osallinen Hänen voitostansa. Evankeliumeissa kerrotaan kuinka maa järisi, tuli pimeys ja haudat avautuivat. Se oli ihmiskunnan suurin järistys, jonka parantavat aallot ovat vieläkin voimissaan!

Blogi

Tällä sivulla julkaistaan eri kirjoittajien blogi-kirjoituksia. Blogikirjoitukset eivät välttämättä edusta Oriveden helluntaiseurakunnan virallista linjaa so. Suomen helluntaiseurakuntien uskon pääkohtia, vaan ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta kristillisestä uskosta ja elämästä. Hyviä lukuhetkiä!

TEKIJÄNOIKEUS:

Tekstien luvaton käyttö ja/tai kopioiminen ilman kirjoittajan lupaa on tekijänoikeuslain mukaan kielletty. Lyhyitä otteita ja linkkejä voi käyttää kunhan tekijän nimi ja linkki blogiin on selkeästi ja asianmukaisesti esillä.

Blogia kirjoittavat:

Uusimmat blogitekstit

Herra viitoittaa oikean tien

Julkaistu : 3.8.2021

Rakkaus voittaa; aina!

Julkaistu : 20.7.2021

Ristin ottaminen

Julkaistu : 22.6.2021

Kuka Pyhä Henki on?

Julkaistu : 25.5.2021

Itsensä kieltäminen

Julkaistu : 11.5.2021

Valvokaa, Jeesus tulee takaisin!

Julkaistu : 27.4.2021

Autuaat ovat ne jotka uskovat

Julkaistu : 22.4.2021

Todistajan tehtävä

Julkaistu : 13.4.2021

Menkää ja tehkää

Julkaistu : 8.4.2021

Jumalan kohtaaminen

Julkaistu : 29.3.2021

Ylenpalttinen armo

Julkaistu : 25.3.2021

Kiitä ja ylistä Herraa!

Julkaistu : 15.3.2021

Hedelmä

Julkaistu : 11.3.2021