Jumalan johdatus

Mikael Lappalainen: 

Oletko koskaan ajatellut mitä oikein tarkoittaa Jumalan johdatus? Syventääkseni ajatuksiamme, kerron tosielämässä tapahtuneen asian. Suunnittelimme vaimoni kanssa matkaa Israeliin. Rukoilimme asiaa, että voisimme jotenkin tietää oliko se Jumalan tahto. Olimme siihen aikaan lähetystyössä Itävallassa ja emme olleet kertoneet kotiseurakunnassamme kenellekään milloin ja mihin matkamme tulisi kohdistumaan. Yllätys oli todella melkoinen, kun tapasimme Ben Gurionin lentokentällä kotiseurakuntamme pastorin vaimoineen. Lisäksi huomasimme olevamme myös samalla lennolla paluumatkalla.

Jumala on ihmeellinen ja hyvä Jumala. Evankeliumissa Johanneksen mukaan Jeesus opettaa kuinka Jumalan Pyhä Henki johdattaa meitä (Joh. 16:13). Tämä johdatus pitää sisällään muutakin kuin hengellisen elämämme johdatuksen. Jumala on aina ja ennen kaikkea hyvä Jumala, joka haluaa sinulle ja minulle hyvää.

Jumalan johdatuksen kokemiseen tarvitaan ymmärtää muutamia perustavan laatuisia asioita. Jumalan johdatus kuuluu sinulle, joka olet tullut Jeesuksen omaksi. Jeesuksella on sinulle tie, tie joka ei ole samanlainen joka on sinun lähimmäisellä tai edes kollegallasi. Meidän pitäisi olla lähellä Kristusta oppiaksemme kuulemaan Hänen äänensä. Ja sitten ehkä hankalinta, meidän tulee oppia nöyrtymään Jumalan hyvään johdatukseen, johdatukseen, joka ei välttämättä ole sitä mitä me haluamme, mutta joka on siis hyvää.

Jumalan ihmeellinen johdatus on itseasiassa meidän uskoamme vahvistava todistus siitä, että Jeesus elää ja on kanssamme maailman loppuun saakka. Ehkä kipeää on meidän ymmärtää se, että Jumala on Jumala ja me olemme luotuja ihmisiä. Jumalalla on meille yksilöllinen tie ja johdatus, joka on siis Jumalan suunnittelema, ei meidän. Voimme olla tällä tiellä tai voimme mennä vapaasti omille teillemme, mutta Kristuksen siunaus on vain Hänen johdatuksessaan.

Sama Jumala, joka on suunnitellut meille tien, kehottaa meitä myös anomaan Häneltä mitä ikinä tahdomme tai haluamme! (Joh. 16:23-24). Myös vapaus ja vapaus valita on Jumalallista alkuperää. Jumalallinen johdatus on siis hyvin monimuotoista ja ihmeellistä ja siinä tulee ilmi Kristuksen rakkaus meitä kohtaan.

Ajattelin Israelin matkamme jälkeen kaikkia eri yksityiskohtia ja asioita, joiden tuli mennä täysin täsmällisesti kohdalleen, että olisimme pastorimme kanssa samassa paikassa samaan aikaan. En voinut käsittää tai ymmärtää kuinka kukaan muu kuin Jeesus olisi voinut saada kaiken sen tapahtumaan. Olimme vain Jumalan ihmeellisessä johdatuksessa ja taivaallisella kanavalla oli suora lähetys.

Blogi

Tällä sivulla julkaistaan eri kirjoittajien blogi-kirjoituksia. Blogikirjoitukset eivät välttämättä edusta Oriveden helluntaiseurakunnan virallista linjaa so. Suomen helluntaiseurakuntien uskon pääkohtia, vaan ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta kristillisestä uskosta ja elämästä. Hyviä lukuhetkiä!

TEKIJÄNOIKEUS:

Tekstien luvaton käyttö ja/tai kopioiminen ilman kirjoittajan lupaa on tekijänoikeuslain mukaan kielletty. Lyhyitä otteita ja linkkejä voi käyttää kunhan tekijän nimi ja linkki blogiin on selkeästi ja asianmukaisesti esillä.

Blogia kirjoittavat:

Uusimmat blogitekstit

Herra viitoittaa oikean tien

Julkaistu : 3.8.2021

Rakkaus voittaa; aina!

Julkaistu : 20.7.2021

Ristin ottaminen

Julkaistu : 22.6.2021

Kuka Pyhä Henki on?

Julkaistu : 25.5.2021

Itsensä kieltäminen

Julkaistu : 11.5.2021

Valvokaa, Jeesus tulee takaisin!

Julkaistu : 27.4.2021

Autuaat ovat ne jotka uskovat

Julkaistu : 22.4.2021

Todistajan tehtävä

Julkaistu : 13.4.2021

Menkää ja tehkää

Julkaistu : 8.4.2021

Jumalan kohtaaminen

Julkaistu : 29.3.2021

Ylenpalttinen armo

Julkaistu : 25.3.2021

Kiitä ja ylistä Herraa!

Julkaistu : 15.3.2021

Hedelmä

Julkaistu : 11.3.2021