Jumala muuttaa mielensä

Mikael Lappalainen: 

Maailmassa kuohuu. Ihmiset odottavat muutosta moniin eri asioihin. Suunnan muutokselle ja avulle olisi tarvetta omassa elämässä sekä erinäisissä ympärillä olevissa tilanteissa. Ihan selvää vain ei ole, mitä muutoksen tulisi olla tai mitä sen pitäisi pitää sisällään. Epäselvää on myös mihin muutos olisi ihmisiä viemässä. Kuka ja minkä takia muutosta oltaisiin harkitsemassa? Voisiko muutoksen ajajiin luottaa? Jossakin syvällä ihmisten sieluissa tiedetään, että muutokselle hyvään suuntaan tarvittaisiin jokin voimakas, luotettava ja hyvä persoona sitä ohjaamaan. Kuitenkin metodit muutoksen saavuttamiselle ovat monenlaisia. On mellakoita, mielenosoituksia, vallankaappauksia, väkivaltaa, sotia, petoksia ja juonittelua.

Raamatussa, Vanhan testamentin puolella, on erinomainen kertomus profeetta Joonasta ja hänen pakomatkan yrityksestään Espanjaan. Tästä samaisesta Vanhan testamentin kirjasta löytyy myös erinomainen kuvaus siitä, kuinka Jumala muuttaa mielensä Niiniven kaupungin kohdalla ja siten muuttaa Niiniven kaupungin tilanteen pahasta hyvään (Joona 1-4). Ihmeellistä on, että Jumalan aikaansaama muutos koskettaa niin yksilöitä, maan ylintä johtoa sekä koko Niiniven yhteiskuntaa. Hyvää tapahtuu. Se tapahtuu helposti ja nopeasti. Sen sisältö on jumalallisen hyvää. Miten ”Niiniven kaupungin ihme” tuli oikein mahdolliseksi? Mikä oli sen salaisuus?

Joona oli Jumalan profeetta ja Jumala lähetti profeettansa hoitamaan hyviä ja pyhiä asioitaan toimeksiantojensa mukaan. Joona pakenee Jumalaa, mutta suuren vaikeuden edessä hän huutaa apua Jumalalta. Hyvä ja armollinen Jumala pelastaa Joonan. Niinivessä Joona julistaa uskollisesti Jumalan tahdon. Niiniven kaupunki tekee parannuksen pienimmästä suurimpaan. Jopa kuningas ja ylimykset uskovat Jumalaan ja Jumalan varoitukseen ja tekevät parannuksen teoistaan. Tuho ei tullutkaan Niiniven kaupungin ylle. Niinivessä tapahtuu ihme.

Jeesus Kristus toi syntien sovituksellaan kaikille ihmisille mahdollisuuden iankaikkiseen elämään, tulevaisuuteen ja toivoon. Mahdollisuuden hyvään ja jumalalliseen muutokseen. Sovitus on valmis ja se otetaan vain vastaan. Hyvän Kristuksen kehoitus meille on: ”Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi” (Mark. 1:15). Näin luotettavan Kristuksen lupauksen mukaisesti hyvää tapahtuu sinulle ja minulle. Niiniven ihme koskettaa silloin meitäkin.

Olen kuullut maailmalta uutisia kuinka esim. joidenkin Afrikan maiden ylimpien johtajien toimesta on huomattu kuinka maakohtaiset, kristilliset ns. ”kaupunkimissiot” ovat muuttaneet yhteiskuntaa lähes yhdessä yössä pahasta hyvään. Kaupunkimissioiden vetäjiä pyydetään jopa tulemaan uudestaan ja julistamaan ja opettamaan samaa hyvää muutosta muillekin. Kuninkaat ja maiden johtajat pyytävät, että heitä ja heidän ylimyksiäänkin opetettaisiin. Kuulostaako tutulta? Niiniven ihme? Siksi koska Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti.

Oletko sinä odottanut, että Jumala muuttaisi suunnan jossakin asiassasi? Oletko odottanut hyvää ja luotettavaa muutosta? Ehkä odotat, että Jumala muuttaisi mielensä kotikaupunkisi tai kotimaasi kohdalla? Niin tai näin, Jumala voi vieläkin muuttaa tilanteesi ja rukousaiheittesi tilanteet hyvään suuntaan. Usko siihen ja pidä siitä kiinni. Ole parannuksen paikalla. Sano se rukouksessa ja vetoa siihen. Suuri ja kaikkivoipa Jumala voi ja haluaa sinun saada nähdä ja kokea Niiniven ihmeen. Odotetaan sitä yhdessä.

Blogi

Tällä sivulla julkaistaan eri kirjoittajien blogi-kirjoituksia. Blogikirjoitukset eivät välttämättä edusta Oriveden helluntaiseurakunnan virallista linjaa so. Suomen helluntaiseurakuntien uskon pääkohtia, vaan ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta kristillisestä uskosta ja elämästä. Hyviä lukuhetkiä!

TEKIJÄNOIKEUS:

Tekstien luvaton käyttö ja/tai kopioiminen ilman kirjoittajan lupaa on tekijänoikeuslain mukaan kielletty. Lyhyitä otteita ja linkkejä voi käyttää kunhan tekijän nimi ja linkki blogiin on selkeästi ja asianmukaisesti esillä.

Blogia kirjoittavat:

  • Raimo Nousiainen

Uusimmat blogitekstit

Kuolemaa ei enää ole

Julkaistu : 6.12.2023

Parannuksen saarna

Julkaistu : 22.11.2023

Kristuksen kokoinen portti

Julkaistu : 8.11.2023

Sateen kohina kuuluu jo

Julkaistu : 25.10.2023

Vahvalla perustuksella

Julkaistu : 11.10.2023

Ahdistusten kautta voittoon

Julkaistu : 13.9.2023

Tunnetko sinä Jeesuksen?

Julkaistu : 16.8.2023

Valheellisen tiedon levittäminen

Julkaistu : 2.8.2023

Tuhon omaksi vihittyä

Julkaistu : 19.7.2023

Omaisuutta keräämässä?

Julkaistu : 5.7.2023

Usko kantaa

Julkaistu : 21.6.2023

Totuuden Henki

Julkaistu : 1.6.2023

Pidä kiinni voitonseppeleestäsi

Julkaistu : 9.5.2023