Juhlat surullisille

Mikael Lappalainen: 

Vuosi on pian vaihtumassa jälleen uudeksi vuodeksi, jos Herra näin suo. Monet meistä odottavat nimenomaan ”uutta” vuotta. Monet meistä odottavat myös siitä parempaa vuotta kuin mitä ehkä edellinen on ollut. Uuden ja paremman odotus ja siihen luottaminen uskossa, onkin kristillisen hyvän toivon sanoman ydin.

Mennyt vuosi 2020 on jäävä historian kirjoihin. Monet ovat todenneet, että mennyt vuosi piti jälleen sisällään ennenäkemättömän määrän tapahtumia, jotka kaikki sulloutuivat täpötäyteen eri tapahtumien ryöppyyn. Monet ihmiset myös toteavat vuoden 2020 menneen jälleen nopeammin kuin edelliset vuodet. Aikaa toteuttaa kaikki, edes tarpeelliset, yhden kalenterivuoden hankkeemme, on ollut jälleen ”kortilla” ennen näkemättömällä tavalla.

Vuosi 2020 jää historiankirjoihin myös ennenäkemättömien yhteiskunnan sulkujen ja rajoitusten vuotena. Mennyt vuosi toi valitettavasti myös paljon surua ja toivottomuutta jo ennestään masennetulle maailmallemme. Virusepidemian aiheuttamien monien seurannaisvaikutusten vuoksi moni on kokenut henkilökohtaisia menetyksiä, työttömyyttä, köyhyyttä, pelkoa, toivottomuutta ja masennusta. Voi olla, että juuri siksi monien ajatukset kääntyvät etsimään parempaa ja jotain hyvää mitä odottaa.

Raamatun ilmoituksen mukaan me ihmiset olemme etsijöitä. Me etsimme löytääksemme onnen ja tulevaisuuden itsellemme. Oman henkilökohtaisen onnen ja tulevaisuuden etsiminen ovat ihmisen perustarpeita, joista elämä saa sisältöään. Jumala, joka on tehnyt ihmiset, tietää kaiken tämän. Jumala ilmoittaa tulevaisuuden ja toivon lähteen löytyvän Hänen luotaan (Jer. 29:11).

Meille ihmisille on myös tärkeää ja inhimillistä saada kokea onnellisuus ja turva itse sisäisesti itsessämme. Itseasiassa kaikki erilaiset konkreettiset ulkoiset ”onnen” eri asiat vain ruokkivatkin sisäisiä tuntemuksiamme, sitä me kutsumme onneksi. Me ihmiset etsimme siis toisin sanoen sisäistä onnea, rauhaa, turvaa. Kaikki tämä on synonyymiä tarpeellemme tuntea olla rakastettu ja hyväksytty jonkun toimesta. Se jokin on Jumala.

Raamatun ilmoituksen mukaan me ihmiset etsimme sisäistä onnea ja tulevaisuutta helposti vääristä ja vahingoittavista lähteistä. Kyseessä on ikään kuin väärennöksen tai kopion maistaminen ja sen vertaaminen johonkin joka on oikeaa ja alkuperäistä. Toisen seuraamukset ovat tuhoisia, toisen siunattuja. Kyse ei ole pohjimmiltaan siitä mikä olisi väärin tai ei. Kyse on sen seurauksista ja sen vaikutuksista. Tuleeko siitä onnea vai ei? Saako se meidät olemaan varmoja tulevaisuudesta, saako se meidät olemaan varmoja tulevaisuudesta Jumalan luona? 

Uusi vuosi on myös aika, jolloin toivoa paremmasta muistetaan juhlien. Raamatussa on monta mainintaa ja tilannetta, missä ollaan tekemisissä juhlien tai juhlallisten tilanteiden kanssa. On häitä, vuosijuhlia, pitoja. Ja on juhlia Jumalan kunniaksi. On myös koskettavia vertauksia ja lupauksia juhlista niille, joilla ei ole juhlia. Ja niille, jotka eivät ole juhlamielellä. Jeesus kertoo meille vertauksen yhdestä tällaisesta mahdollisuudesta Luukkaan evankeliumissa (Luuk. 14:12-14).

Myös tulevana vuonna 2021 lähellämme tulee olemaan taas monia, jotka eivät ole juhlamielellä. Kristus Jeesus haluaa kutsua sellaisen henkilön omiin juhliinsa. Se suurin odotusta ja tulevaisuutta täynnä oleva juhla on tosin vielä edessäpäin. Jeesus Kristus on luvannut seurakunnalleen tulla hakemaan uskovat luokseen suuriin taivaallisiin hääjuhliin. Tätä yhtäkkistä jumalaista noutoa kutsutaan Tiituksen kirjeessä autuaallisen toivon täyttymiseksi (Tiit. 2:13). Tämä hetki on nyt lähempänä jälleen yhden vuoden verran.

Kristillinen evankeliumi on siis sanoma hyvästä tulevaisuudesta ja toivosta. Tämä toivon sanoma on voimallinen kantamaan sinut ja minut vuoteen 2021. Tämä tulevaisuuden ja toivon sanoma on voimallinen myös auttamaan ja nostamaan masentuneen juhlatunnelmiin. Jumala on Jumala, joka on pystyvä antamaan tulevaisuuden ja toivon. Vieläkin. Sinulle ja minulle. Saamme kääntyä Hänen puoleen.

Mitä tuleva vuosi 2021 tuo tullessaan? Mitä sinä etsit elämääsi vuonna 2021? Odotatko turvallisin mielin katsoen uskossa luotettavaan ja hyvään Kristukseen Jeesukseen, joka antaa tulevaisuuden ja toivon? Vuoden 2021 sisältöä emme voi tietää, mutta sen sijaan me voimme luottaa turvallisesti Kristukseen, joka ohjaa niitä, jotka laittavat turvansa Häneen.

Siunattua ja toivoa täynnä olevaa vuotta 2021.

Blogi

Tällä sivulla julkaistaan eri kirjoittajien blogi-kirjoituksia. Blogikirjoitukset eivät välttämättä edusta Oriveden helluntaiseurakunnan virallista linjaa so. Suomen helluntaiseurakuntien uskon pääkohtia, vaan ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta kristillisestä uskosta ja elämästä. Hyviä lukuhetkiä!

TEKIJÄNOIKEUS:

Tekstien luvaton käyttö ja/tai kopioiminen ilman kirjoittajan lupaa on tekijänoikeuslain mukaan kielletty. Lyhyitä otteita ja linkkejä voi käyttää kunhan tekijän nimi ja linkki blogiin on selkeästi ja asianmukaisesti esillä.

Blogia kirjoittavat:

  • Raimo Nousiainen

Uusimmat blogitekstit

Kuolemaa ei enää ole

Julkaistu : 6.12.2023

Parannuksen saarna

Julkaistu : 22.11.2023

Kristuksen kokoinen portti

Julkaistu : 8.11.2023

Sateen kohina kuuluu jo

Julkaistu : 25.10.2023

Vahvalla perustuksella

Julkaistu : 11.10.2023

Ahdistusten kautta voittoon

Julkaistu : 13.9.2023

Tunnetko sinä Jeesuksen?

Julkaistu : 16.8.2023

Valheellisen tiedon levittäminen

Julkaistu : 2.8.2023

Tuhon omaksi vihittyä

Julkaistu : 19.7.2023

Omaisuutta keräämässä?

Julkaistu : 5.7.2023

Usko kantaa

Julkaistu : 21.6.2023

Totuuden Henki

Julkaistu : 1.6.2023

Pidä kiinni voitonseppeleestäsi

Julkaistu : 9.5.2023