Ja Hänen täyteydestään me olemme kaikki saaneet

Mikael Lappalainen: 

Havahduin kerran rukouksessa siihen, että koin kuinka Herra puhui lempeästi minulle ja ihmettelin sitä, etten ollut anonut paljoakaan mitään itselleni henkilökohtaisesti. Koin myös jopa kehotusta huutomerkkien kera siitä, että minä myös olen vapaa pyytämään ja anomaan mitä tarvitsen tai haluan. Anomiseeni on sittemmin myös vastattu täydesti ja selvin merkein.

Evankeliumissa Matteuksen (Matt. 7:7-11) mukaan, Jeesus esittää selvällä tavalla minkälainen on luonteeltaan Jumalan ylenpalttinen rakkaus Hänen lapsiansa kohtaan, sekä antaa lupauksen hyvistä lahjoista, joita Jumala haluaa meille antaa. Ja osoittaa meille kuinka me voimme saada Jumalan hyvät lahjat siihen tarpeeseen mikä meillä on.

Kaikkien ihmisten tulisi tietää ja lujasti uskoa se, että Jumala edustaa yksin ja ainoastaan hyvää. Jumala on hyvä Jumala. Jumala on myös Pyhä ja kiivas Jumala. Mutta ennen kaikkea Jumala on siis hyvä Jumala, joka haluaa sinulle ja minulle hyvää. Itseasiassa me puhumme silloin raamatullisista perustotuuksista. Jumala on hyvä ja sielunvihollinen on paha. Näiden kahden vallan päämäärät sinua ja minua varten ovat myös asetetut sen mukaisesti.

Taivaan Isän hyvään suunnitelmaan sinua varten kuuluu kaikkea sitä mitä Jumala viisaudessaan pitää hyvänä sinulle. Muun muassa syntien sovitus, rauha, Pyhä Henki, terveys, ilo, viisaus, yhteys ja Hänen täyteytensä. Jumalan täyteyteen kuuluu kaikki mitä sinä tulet elämässäsi tarvitsemaan, myös ajallisesti. Nämä asiat ovat jo Jumalan luona ja meidän tulee pyytää niitä meidän tarpeeseemme. Hyvä Jumala haluaa että sinä menestyt ja että sinulla olisi yltäkylläisesti. Se edustaa yksinkertaisesti sitä mitä hyvä Jumala on.

Jeesuksen johdattamalla hyvällä ja kaidalla tiellä tulee myös vastoinkäymisiä. On raamatullinen totuus, että me joudumme kulkemaan monien vaikeuksien kautta hyvään päämääräämme. Uuden testamentin tekstit osoittavat myös kuinka meidän tulisi olla sydämistämme nöyriä, tyytyä oloihimme, ei olla korkeita tavoittelevia, ei olla pöyhkeitä eikä rakastua mammonaan.

Monesti me saatamme ymmärtää väärin sen kuka on vastoinkäymisemme takana tai mihin päämäärään vastoinkäyminen vie meitä. Raamattu ilmoittaa kuinka Jumala ei kiusaa ketään, vaan että me olemme itse monestikin ongelmien aiheuttajia (Jaak. 1:13-14). Raamatun tekstit osoittavat myös sielunvihollisen kiusaajaksi, valehtelijaksi, varkaaksi, tuhoajaksi ja tappajaksi. Näitä jälkiä seuraten pääsemme myös monesti aiheuttajan sekä päämäärän jäljille. Niin tai näin, hyvä ja ihmeellinen Jumala on luvannut sanassaan voivan kääntää vastoinkäymisemme vaikuttamaan hyvää meille (Room. 8:28).

Voi tuntua siltä, että Jumalan suunnitteleman elämän täyteyden ja nöyrän oloihin tyytymisen sekä kristillisten vastoinkäymisien välillä olisi paha ristiriitaisuus. Kuitenkin kummatkin raamatulliset totuudet ovat itseasiassa osa samaa kristityn elämän kokonaisuutta, jossa hyvä Jumala vie meitä eri vaiheiden hyvää tekevällä viisaudella kohti hyvää päämäärää.

Jeesukseen uskovat ovat Jumalan ylenpalttisen rakkauden ja huomion kohteita, joihin Jumala Raamatun mukaan on tuhlannut kaikenlaista hyvää armoaan yli laitojen. Mikä ihmeellistä, apostoli Johanneksen mukaan me kaikki olemme saaneet Kristuksen Jeesuksen täyteydestä tulevaa armoa ja hyvyyttä osaksemme (Joh. 1:16). Se on mahdollista Kristuksen suuren sovituksen vuoksi, jonka hyvä Jumala on suunnitellut sinun ja minun elämän täyteydeksi. Tämä täyteys pitää sisällään kaiken mitä me tarvitsemme ihmisinä. Se pitää sisällään myös sitäkin mitä saatat anoa sen päälle. Hänen täyteydestään me kaikki olemme saaneet.

Blogi

Tällä sivulla julkaistaan eri kirjoittajien blogi-kirjoituksia. Blogikirjoitukset eivät välttämättä edusta Oriveden helluntaiseurakunnan virallista linjaa so. Suomen helluntaiseurakuntien uskon pääkohtia, vaan ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta kristillisestä uskosta ja elämästä. Hyviä lukuhetkiä!

TEKIJÄNOIKEUS:

Tekstien luvaton käyttö ja/tai kopioiminen ilman kirjoittajan lupaa on tekijänoikeuslain mukaan kielletty. Lyhyitä otteita ja linkkejä voi käyttää kunhan tekijän nimi ja linkki blogiin on selkeästi ja asianmukaisesti esillä.

Blogia kirjoittavat:

  • Raimo Nousiainen

Uusimmat blogitekstit

Kuolemaa ei enää ole

Julkaistu : 6.12.2023

Parannuksen saarna

Julkaistu : 22.11.2023

Kristuksen kokoinen portti

Julkaistu : 8.11.2023

Sateen kohina kuuluu jo

Julkaistu : 25.10.2023

Vahvalla perustuksella

Julkaistu : 11.10.2023

Ahdistusten kautta voittoon

Julkaistu : 13.9.2023

Tunnetko sinä Jeesuksen?

Julkaistu : 16.8.2023

Valheellisen tiedon levittäminen

Julkaistu : 2.8.2023

Tuhon omaksi vihittyä

Julkaistu : 19.7.2023

Omaisuutta keräämässä?

Julkaistu : 5.7.2023

Usko kantaa

Julkaistu : 21.6.2023

Totuuden Henki

Julkaistu : 1.6.2023

Pidä kiinni voitonseppeleestäsi

Julkaistu : 9.5.2023