Autuaat ovat ne jotka uskovat

Mikael Lappalainen: 

Evankeliumissa Johanneksen mukaan on meille kerrottu mielenkiintoinen tapahtumaketju, jonka kautta me saamme hyvinkin värikästä henkilökuvaa yhdestä Jeesuksen rakkaasta opetuslapsesta. Tuomas, tuo kaikkien epäilijöiden ja tarkastajien esi-isä, suorittaa historiallisen ja tieteellisen kokeensa, jonka seurauksena Tuomas huomaa, kuinka Jeesus onkin niin todellinen ja elävä. Koe on Jeesuksen hyväksymä. ”Rauha teille”, lausuu Jeesus lempeästi Tuomaskin mukaan lukien. Eihän Tuomas Didymus ollut paikalla kun Jeesus aikaisemmin ilmestyi muille. Jeesus lausuu meille kaikille kokeen seurauksena tärkeät sanat kristillisen uskon olemuksesta (Joh. 20:24-29).

Usko on kristillisen elämän rakennusta pystyssä pitävä tukipilari. Jos tukipilari kaatuu, silloin kaatuu myös kristillinen elämäkin. Myös kristillistä, Jeesukseen uskovaa elämää, ei voisi edes olla olemassa, ellei meillä ihmisillä olisi uskon elämän alussa uskoa Jeesukseen ja Raamatun sanaan totuutena. Usko onkin luottamista luotettavaan ja hyvään Jumalaan, Pojan Jeesuksen kautta. Se on luottamista todelliseen persoonaan, joka on luotettava, totuudellinen ja luottamuksemme arvoinen.

Kristillistä uskoa voidaan karkeasti jaotella kahteen eri osa-alueeseen. Pelastavaan uskoon, sekä kristillisen elämän kaiken kattavaan uskoon, joka luottaa Jumalaan kaikessa. Uskosta puhuessamme sen terminologia voi olla tosin hankalaa ymmärrettäväksi tai jaoteltavaksi. Elämällä itse uskossa, uskon elämää todeksi, asian voikin ymmärtää helpommin. Joka tapauksessa, Raamatun UT:n perustotuus on, että ihminen voi pelastua iankaikkiseen elämään ainoastaan uskon kautta Jeesukseen Kristukseen. Muuta tapaa tai tietä ei ole olemassa (Mark. 16:16; Joh. 14:6).

Pelastus eli syntien anteeksisaaminen, on Raamatun mukaan hyvän Jumalan meille antama valmiiksi tehty, ja ilmainen lahja. Sen itselle saaminen on tehty helpoksi. Pelastumisen lahjan saa kun vain uskoo Jeesukseen. Eikö olekin ihmeellistä ja hyvää? Koska saamme pelastuksen uskon kautta Jeesukseen valmiina lahjana, sitä ei voi saada millään muulla tavalla tai metodilla. Pelastusta ei voi saada esimerkiksi olemalla itse henkilönä erikoisen hyvä tai tekemällä paljon tekoja sen saavuttamiseksi. Sitä ei voi saada sukulinjan kautta, tai sitä ei voi saavuttaa noudattamalla edes näennäisesti hurskaita uskonnollisia lakeja. Sen saa vain uskon kautta Jeesukseen. Armosta ja lahjana (Ef. 2:7-9). Tämä kaikki edellä mainittu pelastavasta uskosta.

Uskon alkuperä Kristuksessa Jeesuksessa

Kuka on tehnyt uskon, tai mistä usko on alkujaan tullut vaikuttamaan keskellemme? Uskon alkuperä on Raamatun ilmoituksen mukaisesti Kristuksessa Jeesuksessa (Hepr. 12:2). Me ihmiset emme itseasiassa voi itse tehdä uskoa, vaan se on Pyhän Hengen tekemän työn meille antama ihmeellinen asia, jota käyttäen me otamme totuuden Jeesuksesta vastaan kun pelastumme. Näin ollen meidän tulee Raamatun ilmoituksen mukaisesti myös alkaa elämään samassa uskossa eteenpäin ja käyttää uskoa, jonka me olemme kerran saaneet Jumalan armosta itsellemme. Toisin sanoin, kun me elämme Kristuksen viitoittamalla tiellä elämäämme eteenpäin, usko, jonka olemme saaneet sydämiimme, tulee olla ikään kuin pääomaa ja voimavaraa, jonka kautta me elämme uskon elämää päivästä toiseen. Ainoastaan uskon kautta me pysymme kristityllä uskovan tiellä (Room. 1:17).

Entä kristillisen elämän kaiken kattava usko? Usko todellakin itseasiassa kattaa kaiken koko kristillisessä elämässä. Joka päivän, joka tunnin, joka minuutin. Se kattaa myös kaikki eri kristillisen elämän osa-alueet, arkiaskareemme, työelämän, perhe-elämän ja tietysti hengellisen elämme. Usko on kuin elämän asenne, katsantokanta ja luottamus Jeesukseen joka on läsnä kaikessa mitä me kristittyinä teemme. Mitä me teemmekään tai ajattelemme, me teemme sen uskon kautta ajatellen elämämme asiat Jeesuksen antaman hyvän kristityn uskon elämän mallin mukaisesti.

Raamattu ilmoittaa meille kuinka meidän ei pitäisi epäillä Jumalan olemassaoloa (Hepr. 11:6). Ehkä vaikeinta meille ihmisille onkin tässä nykyisessä, tieteellisessä selittävässä ja kriittisesti tarkastavassa maailmassa, pitää kiinni kaiken kristillisen elämän kattavasta uskosta. Koko Raamatun totuudesta. Kaiken kristillisen elämän kattavaan uskoon kuuluu koko Jumalan meille ilmoittama Raamatun totuudellinen ja luotettava ilmoitus. Se kattaa sisällään muutakin kuin totuuden pelastuksestamme. Se ilmoittaa meille mm. Jumalan suvereenin, hyvän, todellisen ja absoluuttisen vallan ihmisten ainoana viisaana ja turvallisena hallitsijana, Jumalan hyvyyden ja armon, totuuden synnistä ja tuomiosta, Jumalan luomistyön, Jumalan ihmeitten ja tunnustekojen todellisuuden ja ilmoituksen meidän tulevaisuudesta. Kaiken tämän meidän tulisi ottaa vastaan hyvältä ja luotettavalta Jumalalta uskoen Häneen ja Hänen ilmoitukseensa.

Tuomas oli rohkea suorittaessaan tiedekokeensa. Voidaan jopa kysyä, että oliko se, että Tuomas suoritti tarkastuksensa uskon teko? Tuomashan sai Jeesuksen suostumaan verrattomaan kokeeseensa. Entä sinä? Onko Jeesus ja Raamatun ilmoitus luotettavaa? Eikö tämä kaikki olekin ihmeellistä ja hyvää? Niin se onkin. Uskotko sen? Jos uskot, se on sinun. Olet autuas.

Blogi

Tällä sivulla julkaistaan eri kirjoittajien blogi-kirjoituksia. Blogikirjoitukset eivät välttämättä edusta Oriveden helluntaiseurakunnan virallista linjaa so. Suomen helluntaiseurakuntien uskon pääkohtia, vaan ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta kristillisestä uskosta ja elämästä. Hyviä lukuhetkiä!

TEKIJÄNOIKEUS:

Tekstien luvaton käyttö ja/tai kopioiminen ilman kirjoittajan lupaa on tekijänoikeuslain mukaan kielletty. Lyhyitä otteita ja linkkejä voi käyttää kunhan tekijän nimi ja linkki blogiin on selkeästi ja asianmukaisesti esillä.

Blogia kirjoittavat:

  • Raimo Nousiainen

Uusimmat blogitekstit

Kuolemaa ei enää ole

Julkaistu : 6.12.2023

Parannuksen saarna

Julkaistu : 22.11.2023

Kristuksen kokoinen portti

Julkaistu : 8.11.2023

Sateen kohina kuuluu jo

Julkaistu : 25.10.2023

Vahvalla perustuksella

Julkaistu : 11.10.2023

Ahdistusten kautta voittoon

Julkaistu : 13.9.2023

Tunnetko sinä Jeesuksen?

Julkaistu : 16.8.2023

Valheellisen tiedon levittäminen

Julkaistu : 2.8.2023

Tuhon omaksi vihittyä

Julkaistu : 19.7.2023

Omaisuutta keräämässä?

Julkaistu : 5.7.2023

Usko kantaa

Julkaistu : 21.6.2023

Totuuden Henki

Julkaistu : 1.6.2023

Pidä kiinni voitonseppeleestäsi

Julkaistu : 9.5.2023