Armo ja anteeksiantamus

Mikael Lappalainen: 

Voimme lukea historian kirjoista, kuinka kuninkailla ja eri vallanpitäjillä on ollut laajat valtuudet julistaa mm. rikoksista tuomituille armahduksia. Varsinkin menneen ajan historian kuninkaiden armahdukset olivat ehdottomasti suvereeneja kuninkaiden vallalla tehtyjä päätöksiä, joita oli mahdotonta minkään syyttäjäviranomaisen enää kumota. Toisin sanoen päätösvalta armahtaa kuului yksin ja ainoastaan kuninkaalle. Vielä nykyaikanakin on käytössä samanlaiset oikeudet monissa maailman maissa ja niitä myös käytetään ihmisten armahtamiseen.

Oletko ajatellu,t että meidän ihmisten asioita on ollut ajamassa suuri Kuningas, jolla on kaikkivalta armahtaa? Voimme lukea raamatusta Jeesuksen vertauksen suuresta armahtavasta Kuninkaasta, joka päättää armahtaa veloissa ahdistetun ihmisen (Matt. 18:23-35). Jeesuksen meille suorittaman ristin sovitus on ehdottomasti tarpeellinen kaikille ihmisille. Vain ja yksin tämän armahduksen kautta on tie Isän Jumalan luokse. Tämä armahdusmahdollisuus on tarkoitettu kaikille ihmisille. Itse asiassa tämän armahduksen kautta ihmisestä tulee kristitty.

Asia voidaan ilmaista myös niin, kun ajattelet kuinka taivaallinen Isä on Pyhä, synnitön ja puhdas. Ja kuinka me olemme jo luonnostamme syntisiä, valheellisia ja epäpuhtaita – silloin tarvitaan puhdistus, josta seuraa armahduskelpoisuus, josta seuraa suuri armahduspäätös, päätös, joka on jo itseasiassa tehty sinulle ja minulle! Armahdus myönnetään aivan jokaiselle ihmiselle joka vain uskoo armahtajaan ja ottaa armahduksen vastaan. On myös ihmeellistä, että jumalallinen armo on luonteeltaan aktiivista, vaikkakin vain yhdellä kertaa lunastettuna meidän edestämme. Näin meillä on aina tie tulla pyytämään anteeksiantoa ja armahdusta.

Jeesuksen esittämässä vertauksessa armottomasta palvelijasta on surullinen lopputilanne. Suurista veloista armahdettu unohtaa nopeasti kokemansa armahduksen ja alkaa ahdistamaan lähimmäistänsä omassa velka-asiassaan. Lisäksi hän unohtaa sen tärkeän seikan että armahdusasioiden hoitaminen kuuluu vain ja yksin suurelle Kuninkaalle.

Kristittyinä sinä ja minä olemme kokeneet suuren armahduksen. Kuitenkin me ihmiset olemme huonoa tekoa jo Aadamista ja Eevasta lähtien. Jo pelkästään se, että lankesimme, teki meidät helpoksi maalitauluksi sielunvihollisen toimia syyttäjänä meitä vastaan. Lisäksi meillä on taipumusta toimia niin kuin armoton palvelija.

On valtavaa että sinun ja minun armahdusasioita on hoitamassa suuri Kuningas, jolla on valta armahtaa ja hiljentää syyttäjä. Jeesus Kristus ei toimi niin kuin ihmiset, vaan niin kuin suuri armahtavainen ja jalosukuinen Kuningas!

Blogi

Tällä sivulla julkaistaan eri kirjoittajien blogi-kirjoituksia. Blogikirjoitukset eivät välttämättä edusta Oriveden helluntaiseurakunnan virallista linjaa so. Suomen helluntaiseurakuntien uskon pääkohtia, vaan ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta kristillisestä uskosta ja elämästä. Hyviä lukuhetkiä!

TEKIJÄNOIKEUS:

Tekstien luvaton käyttö ja/tai kopioiminen ilman kirjoittajan lupaa on tekijänoikeuslain mukaan kielletty. Lyhyitä otteita ja linkkejä voi käyttää kunhan tekijän nimi ja linkki blogiin on selkeästi ja asianmukaisesti esillä.

Blogia kirjoittavat:

  • Raimo Nousiainen

Uusimmat blogitekstit

Kuolemaa ei enää ole

Julkaistu : 6.12.2023

Parannuksen saarna

Julkaistu : 22.11.2023

Kristuksen kokoinen portti

Julkaistu : 8.11.2023

Sateen kohina kuuluu jo

Julkaistu : 25.10.2023

Vahvalla perustuksella

Julkaistu : 11.10.2023

Ahdistusten kautta voittoon

Julkaistu : 13.9.2023

Tunnetko sinä Jeesuksen?

Julkaistu : 16.8.2023

Valheellisen tiedon levittäminen

Julkaistu : 2.8.2023

Tuhon omaksi vihittyä

Julkaistu : 19.7.2023

Omaisuutta keräämässä?

Julkaistu : 5.7.2023

Usko kantaa

Julkaistu : 21.6.2023

Totuuden Henki

Julkaistu : 1.6.2023

Pidä kiinni voitonseppeleestäsi

Julkaistu : 9.5.2023